Back to top

Walter Payton College Prep

Project

Located in Chicago’s North Side, Walter Payton College Preparatory High School is an internationally recognized math, science and world language academy founded in 2000.

Artcobell partnered with Legat Architects to transform a science lab into a flexible environment that provided a responsive classroom space.

project details

Designer: Legat Architects, Illinois

Location: Chicago, Illinois

District: Chicago Public Schools

School Type: Selective Enrollment Public High School

Design Intent

The science lab was designed to show that creating a flexible, dynamic classroom experience can be reached quickly while providing an affordable design solution for the school. A collaborative environment was important for the science lab in order to promote communication between students.

Legat Architects chose a palette of blues and greens to produce a clean aesthetic.

Solution

Using mobile Catalyst tables with Discover stools, a new science lab was created to offer an interactive learning environment.

The science lab demonstrates the ability for public and private collaboration between students.

The new mobile tables provide workable space for science experiments and the ability for students to communicate easily.

PDF (571.5 KB)